top of page

Konut Sigortası Hakkında

Güncelleme tarihi: 22 Eki 2021

Yürüyüş, protesto ya da terör eylemleri gibi toplumsal olaylar sonrasında oluşabilecek hasarları konut sigortası ile güvence altına alabilirsiniz. Hırsızlık mağduriyetini kapsayan konut sigortasıyla eşyalarınızı da sigorta altına alabilirsiniz. Konut sigortasının diğer avantajı ise kiracılar için garanti sağlamasıdır.


Konut Sigortası Nedir?

Konut sigortası; doğal afet, hırsızlık, yangın gibi sebeplerle evinizde oluşabilecek maddi hasarları güvence altına almak için oluşturulmuş sigorta ürünüdür.



Konut Sigortası Ne İşe Yarar?

Deprem, yer kayması, su basması ya da hırsızlık gibi durumlar maddi kayıplara sebep olabilir. Konut Sigortası ise poliçenizde belirtilen teminatlar ve limitler doğrultusunda maddi kayıplarınız karşılanır. DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) ise deprem nedeniyle evinizde oluşan zararları limitler dâhilinde karşılar.


Konut Sigortası Teminatı Neleri Kapsar?

Hem sizin yaşayabileceğiniz hem de evinizin başına gelebilecek birçok durum, Konut Sigortası kapsamındadır.

  • Konut sigortasında yangın teminatı standarttır. Kasıt ya da ihmal içermeyen bir yangın halinde, konut sigortanızdan yararlanabilirsiniz.

  • Konut sigortasının bir avantajı ise sabit tesisatınızdan (elektrik, su, telefon, doğalgaz vb.) kaynaklanan ve sabit tesisata zarar veren durumları karşılamasıdır.

  • İkamet ettiğiniz bölgenin coğrafi konumu ve iklim şartlarından dolayı meydana gelebilecek fırtına vb. durumlardan dolayı gelişebilecek maddi kayıpları da karşılar.

  • Yürüyüş, protesto ya da terör eylemleri gibi toplumsal olaylar sonrasında oluşabilecek hasarları konut sigortası ile güvence altına alabilirsiniz.

  • Hırsızlık mağduriyetini kapsayan konut sigortasıyla eşyalarınızı da sigorta altına alabilirsiniz.

  • Konut sigortasının diğer avantajı ise kiracılar için garanti sağlamasıdır. Kiracı olarak oturduğunuz evdeki eşyalarınızı sigorta yaptırarak koruma altına alabilirsiniz. Böylece meydana gelebilecek her türlü olumsuz durumda, eşyalarınız güvence altında olacaktır.

  • Yaşam alanlarınızda gerçekleşebilecek her türlü durumu düşünen Konut Sigortası ile tamamen güvence altındasınız!


Konut Sigortası Zorunlu mu? Konut Sigortası’nı yaptırmak kanunen zorunlu değildir. Fakat olası riskleri düşündüğünüz zaman Konut Sigortası yaptırarak bu tür olumsuz durumları teminat altına almış olursunuz. Tam da bu noktada, “Peki, konutlar için DASK zorunlu mu?” sorusu aklınızda oluşabilir. Deprem kuşağında olan ülkemizde, evinizi koruma altına alabilmek için DASK’ın yapılması zorunludur.

Konut Sigortası Nasıl Yapılır? Konut sigortası yaptırmak için bizimle iletişime geçerek dilediğiniz teminatları kapsam altına alan sigortanızın teklifini alıp ardından sigortanızı yaptırabilirsiniz.


Konut sigortası yaptırmak için 8 neden:

  1. Evinizi korumak için birçok önlem alabilirsiniz ve bu önlemler etkili de olabilir, fakat doğal felaketlere karşı alabileceğiniz önlemler sınırlıdır. Oysa ev sigortası toprak kaymasından yangına, selden yıldırıma kadar pek çok doğal felaket nedeniyle oluşabilecek maddi kayıplarınızı güvence altına almanızı sağlayabilir.

  2. Konut sigortası ile sadece evinizi değil, severek satın aldığınız ya da ailenizden kalan her türlü değerli eşyanızı da sigorta altına alabilirsiniz. Böylece önem verdiğiniz ürünlerin maddi değerlerini hırsızlıklara karşı en iyi şekilde korumuş olursunuz.

  3. Konut sigortası ile sadece evinizde oluşan hasar giderilmez, aynı zamanda bu hasar yüzünden karşılaşabileceğiniz masraflar da sigorta şirketiniz tarafından üstlenilir. Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) teminatları arasında bulunmayan deprem sonrası enkazın kaldırılması bu duruma bir örnektir.

  4. Evinize sigorta yaptırdığınızda kendi eşyanızın yanı sıra -poliçenize dâhil edebileceğiniz ek teminat sayesinde- üçüncü şahısların sizin evinizde bulunan eşyasını da güvence altına alabilirsiniz.

  5. Konut sigortası yaptırdığınızda limitsiz ve sınırsız ev yardımı hizmetleri alabilirsiniz. Böylece evinizde oluşabilecek tesisat, elektrik, cam ve çilingir gibi uzmanlık gerektiren işlerde de sigorta şirketiniz size yardım elini uzatır ve hayatınızı daha konforlu hale getirir.

  6. Kargaşa hali, terör, protesto gibi olumsuz durumlar karşısında oluşabilecek hasarları da konut güvencesi ile garanti altına alabilirsiniz.

  7. Konut sigortası yaptırırken enflasyondan korunma avantajından yararlanabilir, ekonomik durumun stabil olmadığı zamanlarda dahi varlıklarınızı en etkili şekilde güvence altına alabilirsiniz.

  8. Ev Yardımı Hizmetleri sağlığınızla ilgili konularda da size destek sağlayabilir. Eve ambulans gönderimi, yeni anne ve bebeklere destek gibi sağlık hizmetleri ile yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.


Her şeyden önce yukarıda belirttiğimiz destekleri alıp alamayacağınız konusunda sigorta şirketi ile detaylı görüşerek bilgi almayı ihmal etmeyin. Sorunsuz, kazasız ve sağlıklı günleriniz olsun...





7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page